• 06 20667604
  • info@amidadrachten.nl
  • Stelpswijk48A, 9202BJ, Drachten

Griezel Griep

Wat is begonnen

als een ver van mijn bed show is ondertussen mijn provincie al binnen geslopen. As we speak in de gemeente Opsterland maar dat getal zal snel gaan oplopen. Binnen een aantal dagen zal het waarschijnlijk ook al om me heen zijn gaan spoken.

   Amida Manueel Fysiotherapie Bang   Jezus redt

Een van mijn klanten had het over de apocalyps, oftewel het einde der tijden. In China geldt censuur en dat geeft ons hoofd vrij spel om er veel meer van te maken dan het is. Hij zei dat de crematoria daar waarschijnlijk op volle krachten aan het draaien waren. Ik kon maar beter christen worden. Jezus zou mijn redding zijn. Mijn antwoord was dat indien onzelieveheer mensen discrimineert op gebied van religie ik dan maar liever een heiden blijf.

Deze klant komt al veertien jaar en is zeer aardig en hoog intelligent. Wat hij op dat moment verkondigde klonk heel logisch. Want wie gaf mij de garantie dat de cijfers die China uitbracht zouden kloppen? Wat dan als de crematoria daar dan wel op volle toeren zouden draaien?

  amida manueel fysiotherapie paniekPaniek in de tent

In diezelfde periode kreeg ik allemaal appjes van een verre neef die aangaf dat Het Er Aan Kwam. En dat de logistiek stil gelegd zou worden als op den duur te veel mensen het zouden hebben. Ik heb daarna een schema gemaakt dat begon bij tien mensen. En rekende uit hoeveel stappen het zou duren tot heel Nederland dit zou hebben als het zich elke dag verdubbelt. En ik kwam uit op 21 stappen. Eenentwintig!!! Van 10 mensen tot 20 miljoen. Op dat moment sloeg bij mij de paniek toe en ging ik met manlief de Appie in om voor minimaal drie weken aan boodschappen in te slaan. Voordat de rest van Nederland op dat idee zou komen. Die missie is dus geslaagd. Ik eet het komende half jaar nasi op de camping, dat is een ding dat vast staat. Want aan rijst geen gebrek voorlopig.

Maar goed…

…Corona dus. Twee procent minimaal sterft er aan. En wat is nu twee procent? Twee procent heb je ook kans om zwanger te raken dwars door de pil heen. Maar evengoed seksen we allemaal wel door. Want die kans is heeeeeeel klein en die seks is heeeeeeeel fijn.

En dan hoor je steeds meer   Amida Manueel Fysiotherapie handen wassen     

En dan hoor je steeds meer tegengeluiden. Want van de gewone griep gaan immers ook ladingen mensen elk jaar dood. Dat de paniek overdreven is. Dat we met bijna acht miljard mensen leven op deze aarde en dit natuurlijke selectie is. Dat het wel mee valt als je je aan de richtlijnen houdt. Dus geen handen schudden, veel handen wassen. Dat je alleen ziek wordt van mensen die in besmette gebieden zijn geweest of mensen die daarmee in contact zijn geweest. Dat je het hele jaar door in principe griep kunt krijgen en heel ziek kunt gaan worden. En hoor je van mensen die zijn genezen dat ze binnen een paar dagen al begonnen op te knappen.

En daar zit het hem nou net in. Veel mensen zullen nauwelijks ziek worden. Het kan niet anders dan dat er mensen rond lopen die niet weten dat ze het hebben en ook binnen een paar dagen zullen opknappen. En die lopen dus daar gewoon mee rond. En besmetten anderen.

Griezel Griep  Amida Manueel Fysiotherapie griezel griep

Dit is geen gewone griep.  Dit is een Griezel Griep. Gewone griep heeft een sterftepercentage van 0,1 procent. Het gemiddelde van het corona sterftepercentage was in het begin twee procent, maar doordat het in Italië op zes procent ligt is het gemiddelde omhoog geschoten naar 3,4 procent. En dat maakt het 34 maal dodelijker dan de gewone griep. Jij en ik, wij zullen hier niet aan dood gaan. Wij niet. Maar wel mensen met een lage weerstand. De mensen met een auto immuun ziekte, mensen die een transplantatie hebben gehad en aan de prednison zitten. Ouderen. Mensen met COPD, met longproblemen. Een van mijn klanten is doodsbang voor haar dochter van 23 die een verzwakte weerstand heeft.

Acht miljard   Amida Manueel Fysiotherapie beschermen

We zijn met acht miljard mensen bijna. En ja, dat is te veel. Maar wie zijn wij om te bepalen dat die wereldbevolking moet uitdunnen. Heb jij dat er voor over, dat je oude en zwakke moeder dan zal moeten gaan? Als de Dag Des Oordeels er ooit wel komt, gaat het er dan alleen maar om om te overleven of gaat het er dan vooral over hoe je met elkaar omgaat? Horen wij niet onze gehandicapten, onze ouderen en onze zwakke medemens te beschermen? Probeer je omaatje ervan te overtuigen om geen grote groepen mensen op te zoeken voorlopig. Want ze zullen dit virus hoogstwaarschijnlijk niet overleven.
Als we met zijn allen vier tot zes weken geen grote groepen gaan vormen, als we wanneer we ons niet lekker voelen opa en oma voorlopig vermijden, dan zullen deze mensen misschien nog tien tot tientallen jaren in ons midden zijn.

  Amida Manueel Fysiotherapie samen   Samen

We zullen dit samen moeten doen. Bescherm elkaar. Geef om elkaar. Onderschat niet wat dit kan doen met onze zwakke medemens. En werk thuis. Sla dat evenement voorlopig maar over. Ga wat minder naar buiten. En als je ziek bent ga dan maar even niet naar het werk. Want ik wil niet verantwoordelijk zijn voor het besmetten van die oudere klant die al meer dan tien jaar bij me komt. In Italië zijn de ziekenhuizen dusdanig overbelast dat ze moeten kiezen wie ze wel en wie ze niet helpen.  Laat dat niet ons toekomstbeeld zijn. Nog even en dan wordt het warm weer en zomer. En dan zal dit virus al een tijd zijn uitgedoofd.

En hopelijk is omaatje er dan ook nog.