• 06 20667604
  • info@amidadrachten.nl
  • Stelpswijk48A, 9202BJ, Drachten

Informatie

Amida Manueel Drachten Linda Smit

Als kind kon ik bij andere mensen voelen waar het zeer deed. Als ik de bewuste plek dan ging ‘masseren’ verdween de pijn. Ik deed dat bij alle ooms, tantes, oma’s en opa’s die een zere rug, hoofdpijn of anderswat hadden.

Ik was als kleuter dol op de serie van ‘Het kleine huis op de prairie.” Ademloos keek ik ernaar. Ik zag Laura opgroeien en lerares worden en ik vond dat zo romantisch… Dat wilde ik ook. Dus ik ging naar de PABO. Mijn stages liepen niet zo lekker, maar de zere nek van de conciërge op de PABO vaarde er wel bij…

Na zes jaar lesgeven

Na zes jaar lesgeven had ik wel door dat ik niet bepaald een natuurtalent was.

Ik was er aan toe om een ander beroep te leren en herinnerde me weer waar mijn talenten lagen. In geen enkele beroepskeuzetest op de HAVO leer je dat je masseur kunt worden… Maar dat was wat ik het allerliefste wilde gaan doen. In de jaren daarop ben ik me gaan bekwamen in shiatsutherapie. En in 2007 heb ik het diploma Manueel Praktizijn behaald aan het DBA.  Aangevuld met Medische BasisKennis volgens PLATO normen.

Ondertussen

En meteen al had ik klanten thuis op een als praktijk ingerichte slaapkamer. Een buurjongen hielp me met het opzetten van de website en leerde me om deze bij te houden. Ik maakte folders en begon te adverteren in de krant. Ik vroeg een BTW nummer aan en liet me inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Een ruime en rustige locatie

Thuis werken lukte niet goed met hele jonge (en behoorlijk drukke en luidruchtige…) kinderen, dus uiteindelijk ben ik na meerdere keren te zijn verhuisd met het bedrijf terecht gekomen in mijn huidige pand aan de Stelpswijk. Een ruime en rustige locatie waar ik me helemaal op mijn plek voel.

‘beroepshonger’

Bijna negentien jaren zijn sindsdien voorbij gevlogen en elke dag leer ik meer en meer. Jaarlijks volg ik nascholingen en ik merk dat ik een niet te stillen ‘beroepshonger’ naar kennis heb.

Jaarlijks volg ik nascholingen in de MKB volgens PLATO. Iedere 5 jaren moet ik voldoen aan een minimum aantal uren scholing binnen mijn vakgebied. Een paar keer per jaar heb ik intervisiebijeenkomsten met mijn collega’s. Op het volgen van de scholing/intervisie wordt toezicht gehouden door mijn beroepsvereniging NVST. Deze controleert of je voldoet aan de verplichtingen.

Periodiek wordt de praktijk gevisiteerd door een extern visitatiebureau. De beroepsvereniging ontvangt het rapport en monitort eventuele verbeteringspunten.

nog steeds werk ik met veel plezier en aandacht voor de persoon. Want;

Jouw gezondheid is mijn passie!!